spiselige planter

Drømmer du om at dyrke dine egne grøntsager i potter eller krukker, er det godt at vide, hvilke spiselige planter, der kan trives heri. Det vil sige, hvilke planter der kan give et godt afkast, selv når de er pottet.


Først og fremmest er det afgørende, at du vælger en potte, der passer til planten – dvs. hvor der er plads til plantens rødder. Fx kræver frugttræer, citrusplanter og chili en stor potte. Tænk også over, hvor stor, du ønsker, planten skal blive.

Du kan godt dyrke store, spiselige planter, selv om du dyrker dem i en krukke. Her skal du tænke i højde og altså give planten mulighed for at vokse opad. Det kan fx være med et lille rækværk eller hegn, som planten kan støtte sig til. Her vil du særligt kunne få glæde af klatre-squash, pralbønner samt nogle tomatplanter. 

Andre spiselige planter bliver ikke ret høje og har et mindre rodnet. De kan klare sig i en mindre krukke. Fx findes der deciderede krukke-tomatplanter, som ikke skal nippes, og som ikke bliver særligt høje. Jordbær tilhører også denne gruppe og er rigtig god til pottedyrkning – blot du husker at vande dem. Dertil kommer alle slags pluk-salater og krydderurter, som du sagtens kan mikse i en stor krukke.

Andre planter, der egner sig til krukker, er: ærter, gulerødder, solsikke og bønner.

Tak for denne gang - og velbekomme ;)