Tina og rosenhaven

Der er mange fordele ved at plante roser i krukker. Roser trives nemlig generelt godt i krukker. Det er nemt at lave din egen fleksible rosenhave, hvor du får roserne op i øjenhøjde. Det er lettere at beskære, gøde og vande en rose i krukke. Ukrudt og lugning er på et minimum. Skulle rosen gå ud, er det også let at omplante den.

 

Se Tinas smukke rosenhave her!

 

Dagens lille portræt: @tina.thorsby og hendes mange flotte roser ???????????????? - Smid en kommentar og det kan være vi tager et kig på dit grønne univers i næste afsnit ???????????? #grønnefingre #boliginspiration #havekrukker #haveliv #haven #havearbejde #blomster #rosenhaven #rosehave

Posted by Italienskekrukker on Saturday, July 8, 2017

 

Ikke alle roser klarer sig dog lige godt i krukker. Fravælg fx gerne store, pladskrævende rosensorter. Blandt de mest krukkeegnede roser er buketroser, bunddækkeroser, patioroser og små potteroser. Krukken til roserne skal have en god højde.

Optimale vækstforhold

De små roser kan du sagtens sammenplante flere af i en bred krukke. For at give din rose de optimale vækstforhold skal du sørge for, at krukken har et afløbshul i bunden, så rosens rødder ikke rådner af at stå i for våd jord. 

Krukkerosen må ikke få frost om vinteren. Vælg derfor en frostsikker krukke, hvis du ønsker at lade dine roser overvintre. Flyt rosen til fx et frostfrit drivhus eller udhus, hvor den også er beskyttet mod regn. Læg et lag tørre grangrene på jorden omkring rosen for yderligere at frostsikre den.

Alt det bedste herfra og pøj pøj