planter til krukker og potter

Det er populært at holde planter i krukker og potter. Krukkeblomster er utroligt dekorative. Og så får du en have, som er fleksibel og nemt kan modelleres og skaleres.

 

De mest gængse krukkeplanter er stedsegrønne buske, krydderurter og blomster. Men det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad du kan plante i krukker eller potter. Frugttræer, såsom citrus og oliven, og sågar grøntsager kan også sagtens trives fint i en krukke. Du kan altså skabe en hel køkkenhave af fx gulerødder, tomater og løgplanter – alt sammen i krukker eller potter. Der er heller ingen umiddelbar grænse for, hvor store træer og buske du kan dyrke i krukke. Så længe du kan finde en krukke, som er stor nok og af tilstrækkelig god kvalitet. 

Mange sommerblomster kan du dog kun have glæde af en sæson. Du planter frøet, som spirer og blomstrer for i slutningen af sæsonen at visne igen. Ønsker du at have glæde af krukkeplanter i flere år, kan du vælge regulære stauder. Fx kan pelargonier, fuchsia, nerier og margueritter trives rigtig godt i flere år i en krukke. Husk at omplante til større krukker med 2-3 års mellemrum, så dine krukkeplanter hele tiden har plads til at vækste.