patina på urtepotter

Hvordan får jeg det til at "gro på potten"?

Patina på potter beskrives bedst som ’naturlige alderstegn’. De får potten til at se naturligt brugt og rustik ud. Det er meget populært at købe potter, som allerede fra producenten er lavet med tegn på patina. De er da også både smukke og charmerende med et naturligt touch. Men du kan faktisk også købe en lerpotte og selv give den en smuk og mere personlig patina.
 

Unik, smuk patina

Urtepotter i ler er organiske og har en naturlig evne til at binde vand. Det gør dem meget velegnede til at skabe en unik, smuk patina. Lerpotterne har også den fordel, at de holder jorden fugtig og er organiske, så planterne bedre kan ånde. Lerpotter behøver ikke være kedelige. De kan fås i mange design og farver, som blot fremhæver patinaen yderligere.
 
Sæt en plante i din krukke eller potte hurtigst muligt. Hvis du ønsker en hvid(stribet) patina, kan du smøre lerpotten med klart, kalkholdigt vand – gerne ad flere gange. Ønsker du, at din lerkrukke får en grøn patina, kan du smøre krukken med enten kærnemælk eller yoghurt naturel tilsat sukker. Smør krukken ind ad flere omgange. Det giver alger og mos mulighed for at udvikle sig på krukken. Placér krukken et sted i halvskygge for at give alger og mos de bedste vækstbetingelser.

Alt det bedste herfra og pøj pøj