haveliv

Vidste du, at du kan få næsten alle planter til at trives i en krukke eller potte? Fx kan du dyrke de fleste frugttræer i en krukke. Det er blot vigtigt, at du finder en krukke, som er stor nok. Og træet skal være skærmet for den værste vind, så det ikke vælter. Eller du kan vælge at pryde din udestue med et citrustræ i krukke. Du kan også anlægge en fleksibel køkkenhave i krukker. 

Apropos spiselige planter vidste du så, at mange blomster også er spiselige? De spiselige blomster kan pynte på desserter eller gøre en frisk sommersalat endnu smukkere. Blandt de spiselige blomster er bl.a. kornblomst, morgenfrue, purløgsblomst, geranium, lavendel, salvie, sar og forglemmigej. Plant de spiselige blomster i krukker og sæt dem sammen med din øvrige køkkenhave. Det giver en utrolig flot, farverig og levende køkkenhave. 
 

Spar penge og ressourcer

Med planter i krukker kan du også nemt spare penge og ressourcer. I stedet for at fylde alle dine sommerkrukker med nyindkøbte planter hvert år, kan du derfor med fordel genbruge dine flerårige sommerplanter, hvis du sikrer dem en frostfri vinter. Når det bliver forår igen, tager du dem frem og laver stiklinger af dem, som du sætter i nye krukker. På den måde genbruger du ressourcer og sparer penge samtidig.